13/7/09

Παγκόσμια εβραϊκή συνωμοσία: Αλήθεια ή μύθος;

Πολλά βιβλία έχουν γραφτεί γύρω από το Σιωνισμό, το ρόλο του παγκόσμιου Εβραϊσμού και τις συνωμοσίες που υφαίνονται σε βάρος της ανθρωπότητας. Πολλοί μάλιστα άνθρωποι έχουν μεγαλο ενδιαφέρον σχετικά με σχέδια συνωμοσιών για την ανάληψη της διακυβέρνησης του κόσμου. Η ταυτότητα των συνωμοτών ποικίλλει, αλλά η βασική ιδέα παραμένει ίδια. Μερικοί έχουν βρει τους συνωμότες στο Βατικανό, άλλοι μεταξύ των Εβραίων, άλλοι μεταξύ των Αποκρυφιστών ή των οπαδών της Νέας Εποχής. Πολλοί υποψιάζονται τους διεθνείς τραπεζίτες ή τους Μασώνους. Η ιδέα είναι ότι κάποιος πολύ δυναμικός όμιλος από ανθρώπους της ανώτερης τάξης έχουν σχεδιάσει την ίδρυση μιας παγκόσμιας κυβέρνησης που θα κυριαρχείται από αυτούς, και ότι αυτή η «νέα παγκόσμια τάξη» θα καταργήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα σκλαβώσει την ανθρωπότητα σε μια πλανητική δικτατορία.

Σιωνισμός
Ένα από τα πιο δημοφιλή θέματα των «συνωμοσιολόγων» είναι ο Σιωνισμός και οι Εβραίοι. Άραγε τι είναι ο Σιωνισμός; Είναι κάποιο κίνημα που ίδρυσαν κάποιοι μοχθηροί Εβραίοι με στόχο την κατάληψη της παγκόσμιας εξουσίας; Ο Σιωνισμός φταίει για τον Κομμουνισμό, τον Φασισμό, τη Μασωνία, τη Νέα Εποχή, και για όλα τα κακά που βρίσκουν την ανθρωπότητα; Τι πραγματικά είναι ο Σιωνισμός;
Ο Σιωνισμός ήταν ένα εβραϊκό κίνημα που είχε ως μοναδικό στόχο του, τη δημιουργία και την υποστήριξη ενός εβραϊκού εθνικού κράτους στην Παλαιστίνη, την αρχαία πατρίδα των Εβραίων. Ο Σιωνισμός γεννήθηκε κατά τα τέλη του 19ου αιώνα στην ανατολική και κεντρική Ευρώπη, ως συνέχεια της παραδοσιακής αγάπης των Εβραίων για την ιστορική περιοχή της Παλαιστίνης, όπου ο ένας από τους λόφους της Ιερουσαλήμ λεγόταν Σιών. Οι Εβραίοι της ανατολικής Ευρώπης αντιδρώντας στα πογκρόμ (διωγμούς) του Τσάρου σχημάτισαν την οργάνωση «Λάτρεις της Σιών» για να προωθήσουν την εγκατάσταση Εβραίων αγροτών και τεχνιτών στην Παλαιστίνη.
Πολιτική τροπή δόθηκε στον Σιωνισμό από τον Αυστριακο-εβραίο δημοσιογράφο Θεόδωρο Χέρζλ, που θεωρούσε την αφομοίωση των Εβραίων στην Ευρωπαϊκή κοινωνία σαν την πιο επιθυμητή λύση, αλλά πρακτικά αδύνατη να εφαρμοστεί λόγω του αντισημιτισμού που επικρατούσε. Έτσι, ο Χερζλ υποστήριζε ότι αφού οι Εβραίοι ήταν υποχρεωμένοι από τις εξωτερικές πιέσεις και διωγμούς να αποτελούν ξεχωριστό έθνος, θα μπορούσαν να ζήσουν ένα φυσιολογικό εθνικό βίο μόνο αν συγκεντρώνονταν σ’ ένα ενιαίο έδαφος. Το 1897 ο Χέρζλ συγκάλεσε στην Ελβετία το πρώτο Σιωνιστικό Συνέδριο, το οποίο διακήρυξε ότι «ο Σιωνισμός μάχεται για να δημιουργήσει για τον εβραϊκό λαό μια εθνική εστία στη Παλαιστίνη, διασφαλισμένη από το δημόσιο δίκαιο». 51 χρόνια μετά απ’ αυτό το Συνέδριο, ο Σιωνισμός πέτυχε τον σκοπό του, παίρνοντας την έγκριση από τον ΟΗΕ, μέσα από το αίμα της θυσίας 6.000.000 Εβραίων στο Ναζιστικό Ολοκαύτωμα.
Ο Σιωνισμός ποτέ δεν είχε στόχο την κατάληψη της παγκόσμιας εξουσίας! Το μόνο που ήθελε ήταν η δημιουργία ενός κράτους στη γη Ισραήλ, όπου θα κατέφευγαν οι διωκόμενοι Εβραίοι, οι οποίοι, ιδιαίτερα στα «χριστιανικά» έθνη απ’ το Μεσαίωνα και μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα, υφίσταντο διωγμούς, εξορίες, δημεύσεις, μίσος και συνεχή περιφρόνηση.

Τα «Πρωτόκολλα των σοφών της Σιών»
Ένα διάσημο αντισημιτικό βιβλίο είναι «Τα Πρωτόκολλα των σοφών της Σιών» με άγνωστο τον πραγματικό συγγραφέα και δήθεν γραμμένο από Εβραίους. Ποια είναι η αληθινή προέλευση των Πρωτοκόλλων; Οι Times του Λονδίνου το 1921 αποκάλυψαν ότι τα «Πρωτόκολλα» είναι φανερή ενθύμηση μιας σάτιρας του Γάλλου νομικού Μαυρίκιου Τζόλυ για τον Ναπολέοντα τον 3ο, που εκδόθηκε το 1864 με τον τίτλο «Διάλογος στον Άδη μεταξύ Μακιαβέλλι και Μοντεσκιέ». Ο Ρώσος ιστορικός Βλαντιμίρ Μπούρτσιεφ αποκάλυψε ότι τα Πρωτόκολλα ήταν πλαστογραφία της Ρωσικής μυστικής αστυνομίας με βάση το βιβλίο που μόλις πιο πάνω αναφέραμε, μια φανταστική νουβέλλα του Hermann Goedsche (1868) και άλλες πηγές. Ο λόγος της πλαστογραφίας ήταν ότι ήθελαν να κατασκευάσουν κάποιο «ντοκουμέντο» για να δικαιολογήσουν τα πογκρόμ του Τσάρου σε βάρος των Εβραίων! Κι αφού δεν υπήρχε αληθινό, κατασκεύασαν ένα ψεύτικο! Το 1934 στη Βέρνη, η Εβραϊκή κοινότητα της Ελβετίας, έφερε τους διανομείς των «Πρωτοκόλλων» σε δίκη, και αποδείχτηκε στο δικαστήριο ότι το έργο αυτό είναι μια χονδροειδής πλαστογραφία.
Τα «Πρωτόκολλα» φέρθηκαν στη Γερμανία από τον αντισημίτη Άλφρεντ Ρόζενμπεργκ, ο οποίος έφυγε απ’ την Ρωσία μετά την Επανάσταση. Ο Ρόζενμπεργκ και οι ιδέες του καλωσορίστηκαν από τον Χίτλερ. Ο Ρόζενμπεργκ μαζί με τον Γκέμπελς προπαγάνδισαν τον μύθο ότι «η Ρωσία ήταν το κέντρο δράσης των Σοφών της Σιών» για να δικαιολογήσουν την εισβολή στη Ρωσία! Είναι από αυτή την περίοδο της Ναζιστικής προπαγάνδας που προέρχονται πολλές σημερινές ιδέες περί «Εβραϊκής Συνωμοσίας». Ο Χίτλερ χρησιμοποίησε τα «Πρωτόκολλα» ως αποδεικτικό στοιχείο για να ενοχοποιήσει τους Εβραίους για τα δεινά της Γερμανίας μετά την ήττα της στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Έτσι ο Χίτλερ με τη βοήθεια των «Πρωτοκόλλων των Σοφών της Σιών» προώθησε το μεγαλύτερο έγκλημα της ανθρωπότητας, την εξόντωση 6.000.000 Ιουδαίων. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το βιβλίο κάτω από την διακυβέρνηση του Χίτλερ, είχε την μεγαλύτερη και ευρύτερη δυνατή κυκλοφορία στην Γερμανία. Κυκλοφορεί και στη χώρα μας, έτσι ώστε να είμαστε... παρέα με όλα τα «αδελφά» μουσουλμανικά κράτη, όπου επίσης κυκλοφορεί το βιβλίο αυτό! Στη Δύση έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία του, αμέσως μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, εξαιτίας του καταστροφικού ρόλου που διαδραμάτισε.

Η κατηγορία περί αίματος
Μια άλλη συκοφαντική κατηγορία κατά των Εβραίων είναι ότι «χρησιμοποιούν ανθρώπινο αίμα για την παρασκευή των αζύμων του Πάσχα». Με σαφήνεια όμως η Αγία Γραφή, την οποία ακουλουθούσαν πάντοτε πολύ πιστά οι Εβραίοι, θεωρεί θανάσιμη αμαρτία τη βρώση αίματος ζώων (Λευιτικό 17:10-11). Εξίσου κατηγορηματικές είναι οι διατάξεις του Ιουδαϊκού κώδικα διατροφής που απαγορεύουν την ύπαρξη ίχνους αίματος στο διαιτολόγιο του Ιουδαίου. Γι’ αυτό και χρησιμοποιούν ειδική μέθοδο σφαγής των ζώων για να πετύχουν την καλύτερη δυνατή αφαίμαξη. Οι νοικοκυρές ξεπλένουν πολύ καλά κάθε κομμάτι κρέατος για να αφαιρεθεί κάθε ίχνος αίματος. Έτσι οι Εβραίοι έχουν μια έμφυτη απέχθεια για το αίμα. Κι αν η βρώση αίματος ζώου θεωρείται τόσο φοβερή αμαρτία, είναι ποτέ δυνατόν να χρησιμοποιούν αίμα ανθρώπων; Συνεπώς είναι εντελώς παράλογη και ανιστόρητη αυτή η συκοφαντία, που επίσης φανερώνει χονδροειδή άγνοια για το τρόπο ζωής του λαού αυτού.

Υπάρχει παγκόσμιος εβραϊκός έλεγχος;
Ένας άλλος μύθος είναι ότι «οι Εβραίοι ελέγχουν τα κύρια πόστα του κόσμου στην οικονομία, την πολιτική εξουσία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης». Εάν είναι αληθινό αυτό, γιατί πάντοτε οι Ειδήσεις (όχι μόνον οι ελληνικές αλλά και οι ευρωπαϊκές) για τις Ισραηλινο-αραβικές συγκρούσεις μεροληπτούν υπέρ των Παλαιστινίων; Πώς ξέφυγε αυτό από τους Ιουδαίους «συνωμότες» που υποτίθεται ότι ελέγχουν τα Μέσα Ενημέρωσης; Γιατί το Ισραήλ είναι υποχρεωμένο να παραδίδει εδάφη που απέκτησε με πόλεμο (Γάζα, Γκολάν, κ.α.) - και όχι με ύπουλες διπλωματίες; Πού είναι η περιβόητη παγκόσμια δύναμη που διαθέτουν, αν επί 50 χρόνια που υπάρχει αυτό το κράτος, δυσκολεύονται τόσο να εξασφαλίσουν την εδαφική του κυριαρχία;
Όσο για την οικονομική τους δύναμη, μπορεί μεν να υπάρχουν κάποιοι Εβραίοι οικονομικοί μεγιστάνες (όπως υπάρχουν και Έλληνες, Ιταλοί, Άγγλοι κ.α.) αλλά αυτοί ενδιαφέρονται πιο πολύ για τα συμφέροντά τους παρά για την ενίσχυση των συμπατριωτών τουςž απόδειξη γι’ αυτό το οικονομικό επίπεδο στο Κράτος του Ισραήλ, που, παρόλη τη σκληρή δουλειά τους, απέχει πολύ από εκείνο των ευρωπαϊκών χωρών και ακόμη η ύπαρξη εκατομμυρίων φτωχών Εβραίων στη Ρωσία, την Ανατολική Ευρώπη και αλλού.

Εβραίος ο Αντίχριστος;
Και τι να πούμε για την ευρέως διαδεδομένη άποψη ότι ο Αντίχριστος θα είναι Εβραίος; Ο προφήτης Δανιήλ μας λέει ότι «ο λαός ενός ξένου άρχοντα θα έρθει και θα καταστρέψει την πόλη και το αγιαστήριο... Στη διάρκεια της επταετίας αυτός θα συνάψει συνθήκη με πολλούς. Στη μέση της επταετίας θα απαγορεύσει τις θυσίες και τις προσφορές στο ναό» (Δανιήλ 9:26-27). Ο άρχοντας που έρχεται είναι καθαρά αντίχριστος. Βλέπουμε ότι αυτός είναι απόγονος του λαού, που στην εποχή του Ιησού απ’ τη Ναζαρέτ, κατέστρεψε την Ιερουσαλήμ. Από την ιστορία γνωρίζουμε ότι απ’ τον Ρωμαϊκό στρατό καταστράφηκε η Ιερουσαλήμ και όχι από τούς Εβραίους. Συνεπώς, ο αντίχριστος δεν μπορεί να είναι Ιουδαίος, αλλά αντίθετα εθνικός, δηλαδή απόγονος των εθνών που ελέγχονταν απ’ τη Ρώμη κατά τον πρώτο αιώνα.

Συνωμοσιολογία ή εμπιστοσύνη στον Θεό;
Οι θεωρίες των Συνωμοσιών δεν έχουν καλό αποτέλεσμα πάνω στούς ανθρώπους που τις πιστεύουν κι ιδιαίτερα τους Χριστιανούς. Μερικοί αναπτύσσουν μια αρρωστημένη αντικυβερνητική (έως και αναρχική) στάση κι άλλοι πέφτουν σε πεσσιμισμό, κατάθλιψη, καχυποψίες και φόβο για το κάθε τι, πράγματα που τους οδηγούν σε απομονωτισμό και φυγή από τον κόσμο. Αυτές οι ιδέες έχουν επίσης βάλει μερικούς καλούς Χριστιανούς σε κάποια κακή συνταύτιση μαζί με επικίνδυνους πολιτικούς εξτρεμιστές.
Θα πρέπει να θυμηθούμε επίσης ότι ο Απόστολος Παύλος έζησε κάτω από τη «Νέα Παγκόσμια Τάξη» που τόσο πολύ φοβούνται μερικοί. Υπήρχε μια παγκόσμια κυβέρνηση τοποθετημένη στην Ρώμη, που την έλεγχε ένας δικτάτορας που ισχυριζόταν ότι είναι θεός. Τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονταν και οι Χριστιανοί ευρέως διώκονταν στις μέρες του Παύλου. Όμως οι χριστιανοί δεν άρχισαν να συγκεντρώνουν εφόδια και να αρματώνονται μέχρι τα δόντια για να περιμένουν τον Αρμαγεδδώνα και τη Β' Έλευση του Χριστού, όπως προτείνουν σήμερα κάποιες ακραίες πολιτικοθρησκευτικές κινήσεις. Όχι, απλά αυτοί υπάκουσαν στον Ιησού και κήρυξαν το Ευαγγέλιο σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο. Και κατάφεραν με το λόγο και τη δύναμη του Θεού να αναστατώσουν όλη την οικουμένη, και να εδραιώσουν τη χριστιανική πίστη μέσα σ’ ένα τέτοιο εχθρικό περιβάλλον! Γι’ αυτούς ο Θεός ήταν μεγαλύτερος από κάθε ανθρώπινη κυβέρνηση ή σύστημα, και από κάθε αυτοκράτορα.
Η Αγία Γραφή μας δίδει την οδηγία της όσον αφορά τη στάση μας απέναντι σε όλες αυτές τις φήμες περί συνωμοσιών: «Μην ονομάζετε κι εσείς συνωμοσία καθετί που ο λαός αυτός το λέει συνωμοσία. Κι ότι αυτός φοβάται, μην το φοβάστε κι εσείς και μην τρομάζετε. Εμένα, τον Κύριο του σύμπαντος, Εμένα να θεωρείτε άγιον, Εμένα να φοβαστε κι Εμένα να τρέμετε» (Ησαΐας 8:12-13). Ο Θεός μας λέει ξεκάθαρα να μην παρασυρόμαστε από τις συνωμοσιολογίες. Αλλά να φοβηθούμε και να αγιάσουμε Αυτόν στην καρδιά μας! Αν δώσουμε την πρώτη θέση της ζωής μας στον Θεό, θα έχουμε Εκείνον ως δύναμη, καταφύγιο, φρούριο, ελευθερωτή και βράχο μας (Ψαλμός 18:1-3). Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τις υπαρκτές ή ανύπαρκτες συνωμοσίες ή και την επερχόμενη Μεγάλη Θλίψη που θα φέρει δεινά στην οικουμένη, είναι να πιστέψουμε με όλη μας την καρδιά στον αληθινό Θεό, τον Δημιουργό του Σύμπαντος και να εμπιστευτούμε στην άπειρη δύναμή Του για προστασία. Διότι «όταν είναι ο Θεός με το μέρος μας, ποιός μπορεί να είναι εναντίον μας;» (Ρωμαίους 8:31).
Γι’ αυτό θα πρέπει να πάρεις απόφαση να αρχίσεις να κάνεις το θέλημα του Θεού και να κοιτάξεις στην Βίβλο για το τι πρέπει να κάνεις για να Τον ευαρεστήσεις. Μόνον στην Αγία Γραφή θα βρεις σαφή και έγκυρη οδηγία για το πως πρέπει να ζεις μια ζωή υπακοής στον Θεό και παράλληλα ευλογημένη ζωή! Και εμπιστευόμενος στον Θεό, δεν έχεις να φοβηθείς καμμιά θεωρία συνωμοσίας!

Βιβλιογραφία:
- A PLAN OF DECEPTION, C.Cumbey - chapter 10: «Τhe Protocols of Elders of Zion» (το κεφάλαιο αυτό έχει σκόπιμα αφαιρεθεί απ’ την ελληνική έκδοση με τίτλο «Το σχέδιο της εξαπάτησης», εκδόσεων «Μπίμπης-Στερέωμα», διότι ο κ. Μπίμπης εκδίδει επίσης το βιβλίο «Πρωτόκολλα σοφών της Σιών» ...)
- THE ANGUISH OF THE JEWS - Edward Flannery, Paulist Press, 1984.
- WHOM SHOULD WE FEAR?-R.Flanders, άρθρο απ’ την εφημερίδα PULPIT HELP, NOV.1995,
- WHO WROTE THE PROTOCOLS OF ZION? - Ed Spurlin
- Η ΠΕΡΑΣΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ - Ηλία Σαμπετάϊ
- Εγκυκλοπαίδεια ΠΑΠΥΡΟΣ-ΛΑΡΟΥΣ-ΜΠΡΙΤΤΑΝΙΚΑ: Το αίμα τους είναι πάνω στα χέρια μας - M.L.Brown

Δεν υπάρχουν σχόλια: